Značajan uspeh Srbije na polju razvoja elektronske uprave

Bez autora
Feb 13 2024

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, otvarajući šesti Forum vladinih usluga u Dubaiju, da je Srbija zabeležila značajan uspeh uvođenjem elektronskih usluga koje značajno olakšavaju svakodnevni život građana.

Brnabić je na Forumu, koji je održan u okviru Svetskog samita vlada, navela da je Srbija morala da počne od nule da bi za osam godina došla do toga da ima skoro potpuno elektronsku upravu.

Ona je, međutim, ukazala na to da posao nikada nije završen i da uvek postoje stvari koje se mogu poboljšati i nove baze podataka koje se mogu kreirati, dodavši da trenutno radimo potpuno digitalizovanu zdravstvenu evidenciju kako bismo imali 100 odsto elektronski sistem zdravstvene zaštite.

Premijerka je ocenila da je ovaj forum izvanredna prilika da podeli iskustva Srbije u razvoju elektronske uprave, kao i da čuje o inovativnim rešenjima koja naša zemlja može da primeni.

Zahvalna sam na mogućnosti da doprinesem ovoj globalnoj platformi razmene znanja i inovacija, koja nam svima pomaže da gradimo bolju budućnost, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je naglasila da smo svedoci transformativne moći tehnologije, značaja partnerstva i centralizacije usluga za potrebe građana.

Danas, zahvaljujući eUpravi, tehnologiji i digitalizaciji, možemo i treba da budemo dostupni našim građanima 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, zaključila je Brnabić.

Šesto izdanje Foruma vladinih usluga okupilo je globalno poznate lidere iz javnog i privatnog sektora, kako bi raspravljali o budućnosti državnih usluga, istražujući teme povećanja očekivanja građana, novih tehnologija i inovacija koje oblikuju vladine usluge.

Samit, koji je juče otvoren, okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, imaće 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija, a na njemu će govoriti više od 200 govornika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik